Close

October 25, 2014

iPsi-hihihi-ch

studio karakterji MRUT-04
Glede na moje izkušnje sem že celo življenje psiholog. psihiater. psihič. whatever.

poslušam ljudi kako jim negre, kako so najbolj bogi & kako je vse upirjeno proti njim. kako so nekomunikativni, neiznajdljivi, nesamozavestni, nekorajžni, nezanimivi. kako nimajo moči. volje. kako jih vsi napadajo, psihično/mentalno, fizično in kako so največje žrtve tega sveta.

čeprav se sliši kot veliko bluzenje ljudi, ki preveč razmišljajo & komplicirajo so prav ti ljudje tisti posamezniki, ki mi ni vseeno za njih & jih imam rada. skušam jim pomagat s poslušanjem, ko se smilijo sami sebi & s smiljenjem tudi meni, se v meni goji & raste potreba, da pomagam tem ljudem, jim svetujem, modrujem, navdušujem, motiviram, spravim v smeh. to ne počnem zaradi svojega ega, da bi se izživljala v pametovanju. verjamem, da lahko z drugega zornega kota drugače vidim situacijo in s tem pomagam osebi, da pristopi drugače do svojih izzivov. včasih so pač naloge lažje razrešljive z drugimi nepoznanimi enačbami.
oh. glej. mene. cela matematičarka.

vendar. se zalomi v momentih, ko se stvar razvleče v stanje, ki jih ne premakne. ljudje nehajo ali sploh ne poslušajo. pridejo do točke, ko izpovejo, izlijejo svojo dušo, spravijo gnusnobo ven, naredijo prostor in namesto, da bi izpraznitev odpadkov ali podstrešja zapolnili s pozitivo, upanjem, odločitvijo, novim zagonom, samo čakajo na novo priložnost za pizdenje, smiljenje, javkanje.

?zakaj?

kaj pa ves ta moj trud, ko skušam pomagat, motivirat, spodbudit, narest & pomagat sestavit plan ter odločitev? vse gre v maloro. ker? ljudje niso pripravljeni dejansko poslušat, nekaj naredit. se potrudit za svoj dobrobit. spoštovat.

jah. halo?

saj pa to je nesmisel. vloženo delo je tudi pizdenje & smiljenje. vendar, ker smo tega tako zelo navajeni, nam je železna obleka – bljižnica, ker zakaj že bi kot konzervo chillyconcarneja, ki vzame 5 min za pogret, si skuhali svežega, če je sicer toliko boljši ampak traja toliko dlje …

point?

ne pomagaj ljudem, ki niso pripravljeni dejansko sprejemati, poslušati ali se aktivirati.
ker vse kar dosežeš še zdaleč ni premik v njihovih glavah. dosežeš le plitko, površinsko razmišlanje v smeri, ki se konkretno nobenega ne takne, potegne jih še v večje smiljenje česa vsega bi se lahko lotili pa so nemočni, nesposobni, ali že nekaj drugega po njihovi izbiri.

dosežeš veliko izgubo svoje energije & volje katero vržeš stran, kot hlape HOS topil (hvala profesorci ekologije za to nepotrebno znanje). in tako se sam potegneš v brezno skupaj z vsemi, ki jim je super udobno v tem bednem breznu.
sam hej. jaz ne pašem ke.

naučila sem se, da vsak ima enak delež energije, treba jo je pravilno razporedit & usmerit. vsi imamo enake sposobnosti & zmožnosti, kar se morale tiče. fizična & finančna sitacija je le stvar detajlov. vse se da. če se hoče, če je interes zadosti velik in če je to tisto, kar si res iz srca želimo.

izgovori izginejo, rušimo prepreke, poberemo se s tal in silimo naprej proti svojemu resničnemu cilju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *