Close

January 7, 2012

black tulip

crn tulipan

Njujers trip je bil fenomenalen. 15ur vožnje v eno stran na avtobusu, kjer si natlačen kot vloženi inčuni, se splača, če greš na Nizozemsko.

Saj imam cel report posvečen najinemu Dutch tripu, ampak to ni ta. Ta je namenjen le kančku celote. Tretji dan tripa sva se tako odpravila na cvetlično tržnico v Amsterdamu, kjer res ne manjka tulipanov. Poimenovani so po barvah, npr. Negrita, Blauw itn. Vsaka barva ima tudi svojo simboliko. Najbol prestižen med njimi je elegantno črn tulipan, katerega kličejo The queen of the night.

Tako sem familjarni kupila čebulice vijolčnih in modrih tulipanov, sebi pa prisvojila črnega. Ker nisem znalka z rožami (moj prvi resnejši projekt gojenja rož je bila Sunflower in a can z Dunaja, kjer se je izkazalo, da je sončnica, Charlie the sunflower, od moje radosti nje zalivanja, dobesedno ponorela. Vsaj slednje je trdila cvetličarka ob pogledu na mojo šavjasto-lihkar-presajeno cvetlico) je bila to zelo optimistična poteza. Danes, ko je volja taprava, cvetlični lonček pa lačen sem se odločila, da bom stvarco vsadila. Sploh ker me je lastnica prepričala da moram stvar čimprej vsadit drugače se bo posušila. In smo šle, jz in ona, čebula in lonček po zemljo in en dva osem je bla roža posajena. Mal smo jo še zalile in voila!

Ker pa to ni zadostilo mojemu nemirnemu in nepotrpežljivemu duhu sem v zemljo dodala leseno-keramični rožici kateri mi bosta pomagali pričakati maj in z njim naš mogoče uspeli črn tulipan. Naredila sem tudi zveščič iz ex Marand A4 think zvezka, kateri bo služil kot zapisnik naši roži, prilagam tudi slikovni DIY. Magic tool: pleksisteklo.

DIY workbook1. rabimo:
podlago za rezanje, olfa nož, škarje, A4 zvezek na špiralo, pomožno ravnilo
2. zrišemo si željene formate zveščičev
3. razrežemo največje formate z olfa nožem
4. razrešemo še manjše formate in špiralo prerežemo z škarjami
(še najraje s kašnimi starimi da jih ne uničimo)
5. skrajšamo zveščiče, če so nam predolgi in
voila!
6. še detajl

Čeprav te dni prebiram Ime rože (Umberto Eco), bi bolj ambientno pasal The Black Tulip (Alexandre Dumas), ki gre defitivno na moj have-to-read spisek in seveda katera druga pesem kot Črn tulipan od bigfutmame 🙂

Stay black!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *